Om Göran Marström Race

Våra värderingar och tankar

Image

Göran Marström | Teknik Utveckling och fart.

Teknik, utveckling och fart har varit utförsåkare Göran Marströms motto. Under 70-talet sadlade Göran om från skidor till segling.

Uppväxten i Åtvidaberg gynnade inte förutsättningarna för segling så det har blivit många resor under hans aktiva seglarliv till sjöar och fjärran hav.

Den snabba katamaranen Tornado blev den båt som passade Göran bäst. Den är snabb och väldigt tekniskt avancerad, kort sagt en ingenjörs dröm att utveckla. 

Passionen att utveckla Tornadon är vad Göran brinner för, så han ger sig på att starta upp en tillverkning med en helt ny teknik för båtvärlden.

Autoklav och prepreg existerade inte utanför Aerospace på början av 80-talet. Båtarna blev betydligt starkare och styvare än traditionella polyesterbåtar och tog snart hela marknaden från de andra tillverkarna i världen.
Exportföretaget Sail Center of Sweden var fött, namnet ändrades sedan till Marstrom Composite då produkterna förknippades med den karismatiska seglaren med håret på ända.

 Det blev Guld, Silver och Brons på OS till Görans båtar från 1988. (första båten var klar precis till OS 1984 i Los Angeles) Båten var OS-klass mellan åren 1976–2008. Göran själv tog ett brons på OS 1980.
På senare år är det den större katamaranen M32 som gett Göran möjlighet att förverkliga sina visioner om den ultimata katamaranen. Sin ålder till trots, nu dryga 80 år, designas det segel och utvecklas nya lösningar för ökad prestanda.
Hans djupa och grundliga intresse för segling kommer aldrig att avta. Göran Marström är invald i seglingens Hall of Fame.

Image
Image

Video nedan. Det här är en del i vad Göran gjort och åstadkommit över åren. Nedan en video på nu 9 år gammal där Marstrom M32 får visa vilken häftig båt hon är. Kul och häftig att segla, och att dundra fram i farter på runt 28 knop är en upplevelse utöver det vanliga. Något vi kan rekommendera att testa...