Inbjudan Göran Marström Race

Vi skapar en gemenskap

Image

INBJUDAN GÖRAN MARSTRÖM RACE 23-24 AUG 2024 (Loftahammar – Västervik)

Nu öppnar vi inbjudan till denna nya regatta / familjesegling. Målbilden är enkel, det är racing för den som vill det och det är ett event för familjen. Oavsett så är denna segling till för alla. Ungdomar, kvinnor, män, ja alla är välkomna.

Visste du att vår regattamiddag på Slottsholmen är för alla? Ja, även nära och kära som inte varit med på själva regattan är välkomna.

Upptakt | Segling går från Loftahammar den 24 aug till Västervik. Väl där möts vi av en regattamiddag på Slottsholmen och på det en ”after sail”. Notera att man kan vara med på regattamiddagen utan att ha deltagit i själva tävlingen. Enda kravet är att du är medlem i någon av arrangerande klubbar.

På fredagen den 23:e aug har vi sk. Tune up i Loftahammar. Här kommer det finnas  mat och dryck att förtära. Ni välkomnas till Loftahammars Varv & Marina där ni erbjuds kostnadsfri bryggplats över natten. (Kontakta Loftahammars Varv & Marina för lämplig bryggplats).

Banläggning | Vi kommer att ha 2 banor att välja mellan beroende på väder. Den primära banan kommer vara cirka 22 sjömil. Den kortade banan kommer endast att användas om vindarna är väldigt dåliga. Kort bana går från Loftahammar och snabbaste vägen till Västervik. Den längre går från Loftahammar mot Kungsgrundet för att sedan gå till Västervik. Målgång vid Notholmen. Se bilder nedan.

Första start | Starten är placerad precis utanför sundet i Loftahammar. Första start är planerad till kl. 09.00 den 24 aug. Vi använder av sk, jaktstart. Varje enskild båt erhåller sin starttid. Långsammaste båten startar först och den snabbaste sist. All info erhålls i seglingsföreskrifterna vilka erhålls på skepparmötet.

Skepparmöte | Skepparmöte hålls den 23 aug kl. 18.00 vid Loftahammars Varv och Marina vid deras entré.
Arrangörer | Detta event arrangeras av Loftahammars Båtsällskap, Westerviks segelsällskap och Vikingarnas Segel Sällskap.

Regler | Vi använder oss av kappseglingsreglerna (KSR), appendix S-standardseglingsföreskrifter och lokala seglingsföreskrifter samt SRS-reglerna.

Resultat – Prisutdelning | Resultat kommer finnas på hemsidan och prisutdelning sker innan regattamiddagen på Slottsholmens veranda.

Anmälan – betalning | Anmälan sker via vårt formulär. Se länk: https://www.marstromrace.se/anmaelan
Betalning om 495:- / efter 1 juli 795:- sker till LBS Swish nummer på: 123 038 79 02. Betalda och anmälda båtar hittar man på https://www.marstromrace.se/taevlingen/anmaelda-batar

I avgiften utöver själva anmälningsavgiften ingår bryggavgift på Loftahammars Varv & Marina den 23 aug. Sista anmälningsdag är fre den 16 aug 2024.

Betalning för besök på Sjökrogen och Slottsholmen betalas vid ankomst. Priser per person återkommer vi med.

Upplysningar | Frågor kan ställas till LBS på mail: info@loftahammarsbatsallskap.se

Image
Image